Hazepad Zelfverdediging

Hazepad Zelfverdediging

Cursus voor 2 Dames

ZelfverdedigingPosted by M.Verheij 24 Feb, 2012 21:16

Een cursus Zelfverdediging, 8 bijeenkomsten, 2 dames. Sommige mensen gaan liever op in een grote groep, anderen hebben liever privé-les. De twee dames gaven de voorkeur aan het laatste. In een kledingwinkel in Schiedam werden situaties nagespeeld, tactiek besproken en ervaring gedeeld.

De verdeling in fysiek/mentaal/spiritueel werd als een blik verruimende aanpak ervaren. Het woord houding bijvoorbeeld, werd dan ook fysiek geoefend, mentaal besproken in wat voor attitude welke gevolgen kan hebben, met een spirituele houding die het alles overstijgt.

Het uitwisselen van ervaring en het kritisch bespreken van mogelijkheden en onmogelijkheden ging rustig aan tafel met een kopje koffie erbij. Gevoeligheden en nare situaties op het werk of binnen relaties kwamen soms ook voorbij. Advies over aanpak of verbreding van kijk op mogelijkheden komt hierbij niet vanuit de instructeur alleen. Het zelf na gaan denken over situaties en mogelijkheden opent bij iedereen de ogen op een andere manier.

Die ervaring werd ook anders toen bij 1 bijeenkomst ineens 2 mannen erbij waren. Eerst werden ze niet gebruikt door de dames om op te oefenen. Maar na een half uurtje veranderde dat en merkten ze dat oefenen op een man ook weer nieuwe ervaring geeft. Het vertrouwen dat nodig is om iets te kunnen leren, komt geleidelijk. Zo is er wel iets te bereiken met 8 bijeenkomsten op dit gebied. Het blijft echter een introductie. Hierna moeten de dames zelf verder.

Ook een 'Cursus voor 2 Dames?'; Mail hazepad@gmail.com

Impressies

ZelfverdedigingPosted by M.Verheij 16 Sep, 2011 18:12
In dit filmpje komen een paar impressies vanuit foto's en bewegende beelden. Situaties die wel voorkomen maar niet alledaags zijn. Situaties kunnen fout aflopen of goed aflopen. Wat voor gevoelens roepen de beelden bij u op?


Voor meer informatie: hazepad@gmail.com

'Holistische Zelfverdediging'

ZelfverdedigingPosted by M.Verheij 12 Jul, 2011 15:59
Zelfverdediging is Zelfbehoud

De mens is een
mentaal-lichamelijk-spiritueel complex. Daarom is deze aanpak genaamd 'Holistische Zelfverdediging' er voor iedereen. Voor mensen: vrouwen, mannen, kinderen, ouderen, noem maar op... Iedereen heeft een kans om elke situatie beter aan te kunnen, en een betere uitkomst te bewerkstelligen.


1. Mentale Zelfverdediging

denk goed over : je denkwijze, je prioriteiten, je voorbereiding, je communicatie, je tips, je afstand, je gezond verstand, e.d.

2. Fysieke Zelfverdediging

herhaling en oefening in : je hele lichaam, je trucs, je fijne kneepjes, je balans, je houding, je bewegen, je lopen, je kijken, e.d.

3. Spirituele Zelfverdediging

overtuigd zijn van: wie je bent, je intuïtie, je geloof, je lot, je geestkracht, je flexibiliteit, je uitstraling, je eerste indruk, e.d.

Geïnteresseerd? Mail naar 'hazepad@gmail.com' voor meer informatie.