"HAZEPAD"

www.hazepad.eu

nieuws, achtergrond, links, tips, aankondigingen, reportages

Bujinkan Grimnir Dojo

linksPosted by M.Verheij Thu, April 08, 2010 14:52

Toen er in 2003 een IJslander Bujinkan bij me kwam beoefenen kon ik niet vermoeden dat dit later aan de basis zou liggen van de vorming van een Bujinkan Dojo in IJsland.

Didrik Jon Kristofersson nam in 2004 het Bujinkan mee naar IJsland waar zijn broer Jon Bjarni Baldvinsson, die aan straatvechten en Thaiboksen deed, steeds meer interesse begon te krijgen. Ook hij bracht bezoeken aan de Bujinkan Usagi Dojo in Rotterdam en begon zich steeds meer in Bujinkan te verdiepen. Na een tijdje begon Jon een groepje in Reykjavik dat al snel groeide.

In 2006 behaalde Jon zijn Shodan (zwarte band 1ste Dan) dit was nadat hij voor de eerste keer met een groepje van 4 naar Rotterdam was gekomen. Dit herhaalde zich in 2007 en 2008, elk jaar een kamp in de natuur. Bujinkan beoefening buiten het buitengebeuren om bij Didrik thuis en in de Usagi Dojo. De trips werden volledig benut.

Inmiddels is Jon 2e Dan geworden, zijn grote broer is nu 4e Dan. De Grimnir Dojo is nu al twee maal op de nationale IJslandse televisie te zien geweest. Mijn trots was groot te zien welke vruchten mijn beoefening afwerpt bij anderen. Mijn verbondenheid met IJsland is door de Grimnir Dojo groter geworden. Ik hoop dit jaar het mooie land te mogen bezoeken. Kijk eens op de Grimnir website!

Marco

Matsuru.com

linksPosted by M.Verheij Wed, April 07, 2010 22:00

Kijk eens op www.matsuru.com

Hazepad heeft goed contact met Matsuru B.V. voor de aanschaf van o.a. banden, pakken en oefenwapens. Matsuru is een bekend bedrijf in de martial arts wereld, uit de regio Rotterdam die door de jaren heen kwaliteit verkoopt. Mijn eerste spierwitte Karate-Gi in 1985 was van Matsuru! Matsuru biedt kwaliteit voor een redelijke prijs!

Nu is er de mogelijkheid een Matsuru pak of andere artikelen via Hazepad kopen! Voor wie een pak wil of een boken. Het maakt niet uit. Vraag me hier (hazepad@gmail.com) voor meer informatie.