"HAZEPAD"

www.hazepad.eu

nieuws, achtergrond, links, tips, aankondigingen, reportages

Bujinkan Introducees!

nieuwsPosted by M.Verheij Thu, September 08, 2011 01:16
Bujinkan: een Japanse vechtkunst met meer, veel meer...

Wie voor het eerst komt doet natuurlijk meteen mee! Het is goed Bujinkan gelijk zelf te 'proeven', het heeft een bijzondere smaak en wie weet bevalt het je.

Probeer eens 'jezelf over te geven', 'natuurlijk te bewegen', 'geen kracht te gebruiken', je bewust worden van hoe je beweegt. Hoe vertaalt "ninjutsu" zich naar zelfverdediging? Kan je met een wapen overweg? We beginnen met over de grond rollen. Dan kan je al beslissen of je het durft of niet. Het kan spannend zijn, veiligheid staat echter voorop! Leer in vertrouwde sfeer vechtvormen die je verrassend meer over het leven zullen leren, dan je zal denken!


Elke maandagavond kan je komen proberen. Introducees welkom!

Mail voor meer informatie Marco op hazepad@gmail.com of bel 010-2459533

Atarashii Shodan

nieuwsPosted by M.Verheij Fri, October 01, 2010 19:09

Zaterdag 25 september 2010 werd Mark Stoutjesdijk na een hele dag oefenen in Gyokkoryu, Shodan in Bujinkan Budo Taijutsu, lokatie Beatrixpark in Schiedam.

Mark begon in Bujinkan in de jaren '90 in het oosten van het land, en beoefende het een aantal jaar. Mark ging naar de Taikai, en zag Hatsumi-sensei, in Duitsland in 1995. Hij liet Bujinkan erna los maar pikte het weer op in 2008 toen hij bij in de Bujinkan Usagi Dojo kwam.

Zijn ervaring, ook eerder nog met Karate, leek hem een achterstand te bezorgen. Een mentale gerichtheid (denken) kan daarbij nog worden opgeteld. Gesprekken over "links en rechts, hoe wel en hoe niet" waren vroeger gewoon maar werden minder en minder... Het bewegen werd belangrijk.

Mark kreeg het gevoel van Bujinkan, raakte besmet en maakte de sprong. Hij zette door en bewees hierbij te beschikken over NIN, ofwel gewoon doorgaan, 'no matter what'. Het is een soort verliefdheid.

Toen hij van mij de mail kreeg dat hij zich voor kon gaan bereiden op Gyokkoryu, reageerde hij humoristisch dat ik er zeker een jaartje naast zat. Maar nee, het werd echt dit jaar! Vanaf dat moment heeft Mark zich ingezet op Gyokkoryu zich eigen te maken. Hij bekeek DVD's en las de aantekeningen van degenen die hem voor gingen (o.a. Paul).

Elke week kwam hij trouw om onderricht te krijgen in Gyokkoryu. De laatste weken waren zelfs moeilijk: "welke kata hebben we nog niet zo gedaan?" Gyokkoryu werd een gegeven. En zo kwam er aan de Kyu-carriere van Mark een eind, op die zaterdag. Nu is hij van het "beginnend nivo" - Shodan; een zwarte band! Naast: Wim (1998), Richard (1998), Manfred (2001), William (2001), Didrik (2004), Jon (2006), Karl (2007) en Paul (2008); is er weer een Yudansha door toedoen van Marco bij: Mark! (2010)! Ganbatte Kudasai!

9de Dan Bujinkan Budo Taijutsu

nieuwsPosted by M.Verheij Tue, April 06, 2010 22:52

Dinsdag 30 maart was een grote dag in de Bujinkan Usagi Dojo. Alle Kyu-graden werden bevorderd. Die dag kwamen er nieuwe 8e Kyu (Erwin), 7e Kyu (Bas), 4e Kyu (Patroclos) en 2e Kyu (Mark) bij. Mijn twee (meest recente) zwarte banders (Paul, 2e Dan, en Didrik, 4e Dan) waren erbij en gaven goed advies en correcties. Ze hadden beiden een groot aandeel in het testen van de Kyu-graden.

Aan het einde was het de hoogst gegradueerde student in de dojo die het woord nam en mij in het midden deed zitten om zelf een nieuwe graduatie te ontvangen! Hij had een prachtige speech gemaakt over mijn karakteristieken. Er stond onder andere dit:

"On the qualities of Marco as a teacher: 1. knowledge in the field of Bujinkan Budo Taijutsu 2. Expertise in areas outside the field; that yet supplement practise 3. Patience and Tolerance 4. Flexibility 5. Personal connection 6. Insight 7. Will and drive 8. Experience 9. Ability to share the above with anyone who desires."

Het ging verder. Ik hoorde over dat er in Japan persoonlijk over me was gepraat met Hatsumi-sensei die mij onmiddelijk vol verrassing tot 9de Dan maakte! Een ongelofelijk grote stap. Mijn dank is groot!

Marco (hierboven in foto uit begintijd: 1986)